Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Řecko Alexise Tsiprase, naděje pro Evropu – reparace

Stále temnější mračna pozorujeme nad Evropou a je nemožné přes propagandistické žvásty o solidaritě a jednotné Evropě dohlédnout konce velmi neutěšené situace. Dravci se jako supi snášejí nad Řeckem, aby z něho pro sebe urvali co nejvíc. V čele Angela Merkelová a Wolfgang Schäuble, představitelé Německa, státu - jednoznačného vítěze dosavadní „evropské integrace“. Podle nich za utrpení řeckého lidu (8% řecké populace „péči“ fašistického Německa vůbec nepřežilo) není třeba zaplatit. Není třeba ani započíst vyčíslené pohledávky oproti stávajícímu dluhu! Kdyby se to udělalo, zjistilo by se, že ve skutečnosti Německo dluží Řecku (!!!), tak skandální to je. Je to boj novými, tentokrát ekonomickými prostředky o teritoria - a je to stále stejné. Vzpomínám si na Dederony (tak jsme jim tehdy říkali, Němci je dnes nazývají Ossi) a jejich říkanku z pohraničí, kam ve velkém přijížděli nakupovat. Dobře se přitom bavili, když si společně notovali „nejdřív je tu vyžereme, pak je znovu zabereme“. Tenkrát se to samozřejmě nerozmazávalo, protože to byli naši kamarádi. Angela Merkelová prohlásila, že si přeje, aby Řecko zůstalo součástí eurozony. Nedodává, že tím myslí Řecko v majetku nadnárodních korporací, kde německý kapitál má významný (zásadní) podíl. Takový byl cíl a záměr se splácením řeckých dluhů, který fungoval, než si Řekové zvolili Syrizu a Tsiprase.

Nevyváženost a bída zpravodajství české veřejnoprávní TV spočívá v záměrných lžích, vyplývajících ze zveřejňování polopravd, které v konečném důsledku ukazují realitu právě opačně, než jaká ve skutečnosti je. V tomto případě ČT24 zveřejní informaci, že Německo zaplatilo Řecku v šedesátých letech 115 milionů marek a staví  Německo do role oběti, po které někdo neprávem neustále něco chce. Skutečnou pravdu ČT záměrně  zamlčuje.

 Řecko vyčíslilo válečné škody na 14,644 miliard USD v cenách z roku 1938. Z této částky obdrželi Řekové na základě Pařížské reparační dohody z roku 1946 0,003 miliardy USD (!!!) a potom ještě 0,115 miliardy DEM ze šedesátých let. Toť vše. Co se tím „zamázlo“? 75 tisíc mrtvých vojáků a partyzánů, 30 tisíc popravených řeckých občanů, nejméně 60 tisíc vyhlazených Židů, žijících na území Řecka, 1.500 (!) vypálených vesnic, srovnaných se zemí, 300.000 (!!!) obětí hladomoru, který vypukl v Řecku v zimě 41/42, když jim Němci ukradli potraviny.

 Tím, co Němci doposud zaplatili, nevrátili ani ukradenou finanční rezervu z Řecké národní banky, výsměšně tehdy nazvanou „okupační půjčkou“ (Besatzungsanleihe). Kde je hodnota uloupených mincí? Více jak 37.000 kilogramů mincí !!! Byla zničena veškerá dopravní infrastruktura, více než milion obyvatel Řecka přišlo o své domy. Takto by se dalo o vztahu Němců k Řekům z doby nacismu pokračovat, o tom ovšem ČT mlčí, staví  Němce do role státu, který své závazky řádně a v plné výši zaplatil. Tomu říkám vyvážené zpravodajství.

 Jedno je jisté – Řekové, vedeni Alexisem Tsiprasem mají pravdu. Pokud se vyrovnají alespoň částečně křivdy z minulosti (zvěrstva německého nacismu nelze úplně vyrovnat nikdy), bude z Řecka rázem jeden z nejméně zadlužených států Evropy. Tak by se alespoň dočasně uklidnila situace.

 Přesto zásadní systémové chyby, na kterých je dnešní Evropa postavena, i tak na své řešení teprve čekají. I tady je ale Alexis Tsipras a Řecko velkou nadějí pro Evropu, pro nás pro všechny.

Autor: Tomáš Briaský | úterý 10.2.2015 10:04 | karma článku: 19,84 | přečteno: 810x
  • Další články autora

Tomáš Briaský

Rasový a segregační obchodní řetězec LIDL

Všichni mají minimálně v povědomí rasisitické zákony z USA, JAR atd platné ještě v 2.pol.20.století. Zdálo by se, že tyto odporné principy jsou již minulostí. Bohužel, naopak se nyní hrůzně rozšiřují i do naší republiky.

6.12.2023 v 15:19 | Karma: 13,91 | Přečteno: 466x | Hyde park

Tomáš Briaský

Hřib, Stalin a homeopatie

Až budeme hledat viníky naprosto tragické situace s Covidem v ČR, na nejhlubším dně nalezneme machiavelistický boj o moc, kde ztráty tisíců lidských životů jsou nezbytnými "demokratickými" externalitami.

17.2.2021 v 13:27 | Karma: 28,10 | Přečteno: 780x | Politika

Tomáš Briaský

Hommage á Roman Prymula

Žijeme ve strašlivé době. Hodnota lidského života v boji o moc není nic jiného než externalita, s jejíž ztrátou je nutné počítat při instalaci jediné, „správné demokracie“.

23.10.2020 v 17:26 | Karma: 16,04 | Přečteno: 403x | Ostatní

Tomáš Briaský

Likvidace české státnosti prostřednictvím likvidace českých drah.

Je to jenom střípek do té celé pestré mozaiky překreslení dnešních států EU na jediný superstrát pod vedením Německa (možná osy Berlín Paříž). Boj o vlastní svébytnost, vlastní jazyk a stát, trvající po celá staletí, pokračuje.

2.2.2020 v 23:08 | Karma: 38,92 | Přečteno: 6722x | Cestování

Tomáš Briaský

Vražedná a zničující diagnóza oteplování planety

Diagnóza, tedy příčina oteplování naší planety, je stanovena chybně. Problém není v atmosféře, ale na povrchu Země. Revoluční přístup k dekarbonizaci planety bude mít devastující následky.

7.11.2019 v 9:48 | Karma: 30,19 | Přečteno: 1105x | Životní prostředí a ekologie
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Izrael pokročil v přípravě akce v Rafáhu, civilisty ochrání, uvedl mluvčí vlády

24. dubna 2024  16:55

Izrael pokročil v přípravách pozemní operace namířené proti palestinskému hnutí Hamás v Rafáhu na...

V nahrávkách si stěžoval na bankovky. Bystroně z AfD potápí důkazy

24. dubna 2024  16:53

Nové důkazy v kauze německého politika strany Alternativa pro Německo Petra Bystroně potvrzují...

Bývalý ředitel finančního úřadu kryl úniky a bral „dárky“, dostal podmínku

24. dubna 2024  15:01,  aktualizováno  16:48

Bývalý ředitel brněnského finančního úřadu Miroslav Kuba si už třikrát vyslechl podmíněný trest za...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28,  aktualizováno  16:44

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1256x
Nezávislý publicista

Seznam rubrik